مدیریت "پت و متی"
کارتون و انیمیشن پت و مت نامی آشنا برای اکثر کودکان و بزرگسالان می باشد که در آن دو کاراکتر بنام های پت و مت را نمایش می دهد که سعی می کنند مشکل بوجود آمده را با هم فکری و همکاری خودشان حل و فصل نمایند. ولی همواره یک مشکل را به دلیل امتحان به شیوه های و روشهای غیرمتعارف و غیراصولی به چندین مشکل دیگر تبدیل می کنند و نهایتا علیرغم صرف وقت و هزینه های مادی و معنوی زیاد به نتیجه مورد انتظار خود نمی رسند و حتی در این بین داشته های اولیه ی خود را نیز از دست می دهند . اگر بخواهیم پیامدهای کارتون مزبور را از لحاظ علم و اصول مدیریت دسته بندی کنیم میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
-عدم توجه به فرایند های حل مساله به شیوه ی اصولی.
-عدم توجه به هزینه - فایده درحل مساله.
-آزمایش و خطا به عنوان تنها راه حل یک مشکل در همه مسایل.
-عدم تفکر و خلاقیت.
-عدم توجه به تجربه های ناموفق گذشته.
متاسفانه شاهد هستیم درحل برخی از مسایل ودرخواست های جاری مردم ،دستگاههای اجرایی به شیوه انیمیشن پت و مت عمل میکنند که باعث هدررفتن انرژی ،زمان و نهایتا ایجاد نارضایتی در بین ارباب رجوع می گردد.
بعنوان نمونه میتوان به اجرای قانون سخت و زیان آور در استان اشاره کرد. طبق این قانون کسانیکه دارای شرایط کاری سخت و زیان آور می باشند، جهت استفاده از مزایای قانون مزبور می بایست درخواست خود را تحویل ادارات تعاون کارورفاه اجتماعی نمایند تا در کمیته های مربوطه بررسی و نتیجه آن مبنی برشمول ویا عدم شمول به متقاضی اعلام گردد. ولی آنچه در این بین باعث ایجاد مشکل گردیده و عملا فرایند بررسی پرونده را طولانی کرده است، مغایر بودن بین خود اظهاری متقاضی درخصوص عنوان شغلی خود در فرم مربوطه با آنچه در سیستم سازمان تامین اجتماعی بعنوان شغل وی ثبت شده است، می باشد. به عنوان مثال اگر متقاضی در فرم، نوع شغل خود را تراشکار ثبت و در کمیته های مربوطه تائید گردد با توجه به اینکه در سامانه تامین اجتماعی نوع شغل وی کارگر ساده ثبت شده است، پرونده مورد پذیرش تامین اجتماعی قرار نگرفته و جهت طرح مجدد درکمیته کارهای سخت وزیان آور عودت می گردد. این دور تسلسل در حال حاضر در اکثر پرونده ها در حال تکرار می باشد که به راحتی میتوان این مشکل را حل کرد. به این روش که متقاضی قبل از تکمیل فرم های مربوطه و تحویل آن به اداره کل تعاون کارورفاه اجتماعی، عناوین شغلی خود را با همکاری سازمان تامین اجتماعی و براساس اطلاعات سامانه سازمان مزبور تکمیل و تحویل دبیرخانه مربوطه نماید. در این حالت ضمن اینکه زمان رسیدگی به پرونده کوتاه میگردد، دیگر نیازی به اعتراض و تجدید نظر نیز نمی باشد. این یک نمونه بسیار کوچکی از مدیریت پت و متی می باشد که به خاطر عدم توجه به فرایندهای صحیح انجام کار مراجعین و حل مساله به شیوه علمی و کارشناسی، در حال گسترش به سایر حوزه های خدمات رسانی به مردم می باشد.
امیدوارم دوستان در سازمان تامین اجتماعی و سایر دستگاههای اجرایی نسبت به کاهش فرایندهای رسیدگی به درخواست های مردم به شیوه ی غیر از مدل پت و متی متوسل و عمل نمایند.